Yapon oshxonasi taomlari:
Sushi – xom baliqdan taom. Sushini tayyorlash uchun baliqqa issiqlik bilan ishlov berilmaydi, bu esa baliqning tabiiy mazasini saqlaydi.
Sashimi – yupqa kesilgan xom dengiz mahsulotlari bo`lib, bu kesilgan sabzavotlar bilan birgalikda yassi tarelkada tortiladi.
Onigiri – xilma – xil masalliqlardan iborat g`uruchli sharchalar, sabzavotdan tortib, go`sht mahsulotlarigacha va dengiz mahsulotlari.
Miso – sho`rva. Uni hech qachon asosiy ovqat sifatida tortishmaydi – u an`anaviy desertdan tashqari, hammasida garner sifatida ishlatiladi.
Ko‘rgazmada shu singari boshqa yapon milliy taomlari maket namunalari ham o‘rin olgan.
Ko`rgazma joriy yilning 14 martigacha davom etadi.